Blog

Baví vás jídlo a vaření? Výborně. I tak ale v kuchyni nemusíte trávit několik hodin denně. Pokud neaspirujete na titul masterchefa, takové dlouhé kuchtění vás bude těšit jen pramálo. Co víc, dost možná vás dokonale otráví. Mrkněte se mnou na snadné tipy, jak si ulehčit plánování jídelníčku vstříc pevnějšímu zdraví, ale i ušetřeným financím.

Mléčné výrobky a jogurty jsou nedílnou denní součástí jídelníčku mnohých z nás. Jsou cenným zdrojem kvalitních bílkovin, vápníku, fosforu, vitaminů skupiny B, vitaminu D a v neposlední řadě i probiotických bakterií. Ty napomáhají správnému zažívání.

Lednici má v kuchyni nejspíš každý z nás. Málokdo už ale ví, jak do ní potraviny správně poskládat. Která zelenina do chladu nepatří a proč? Jak skladovat bylinky, aby déle vydržely? Pokud se naučíte správně využívat jednotlivé přihrádky a různé teploty v nich, udržíte potraviny déle čerstvé. V dnešním článku vám poradíme, jak na to.