Křupavá granola

21.05.2020


Granola a müsli. V obchodech často plné cukru, pár smutných kousků oříšků nebo rozinek za neskutečné peníze. Proto není nic jednoduššího, než si udělat svoji: za zlomek peněz, s lepším složením a úžasnou chutí!

Potřebovat budete: 

  • 1,5 hrnku vloček,
  • 0,5 hrnku suché pohanky a quinoi
  • 5 lžic proteinu
  • 3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje, 
  • 3 lžíce jablečného pyré bez cukru (super je z DM drogerie)
  • 2 lžíce čekankového sirupu a další přísady: fajn je třeba kokos, lněné nebo chia semínko, nasekané ořechy a semínka...

Postup:

  • Vše smíchejte a v tenké vrstvě rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem
  • Pečte na 160 stupňů cca 30 minut a průběžně kontrolovat, aby nevznikly slepené kusy. Hranice mezi křupavou a spálenou granolou je tenká
  • Pak nechte vystydnout a případně ještě nalámejte na menší kousky. Teď přichází ten moment, kdy do granoly přidáme nasekanou čokoládu nebo lyo ovoce
  • Já dala višně, maliny, jahody, brusinky a dračí ovoce, ale fantazii se meze nekladou